grinberg-2

El Mètode Grinberg o la crònica d’un viatge de reptes personals

Aquesta entrada també està disponible en: Spanish

Cada vegada tinc més por a tot el que m’envolta: inclosa jo mateixa. Por a tenir un accident d’avió, por al fracàs, por a parlar en públic, por a quedar-me sense un duro, por a la solitud, por a les reaccions del meu cos, por al que opinin de mi, por al futur, por a la crisi… Els diaris diuen que la crisi està aconseguint augmentar els atacs de pànic, d’ansietat i de por. I sí, aquest és el meu cas.

Avui no parlaré de viatges geogràfics, sinó de viatges metafísics i personals. Aquest viatge en què de sobte t’adones que no t’agrada qui ets i vols canviar però no saps com ni per on començar. Un viatge personal per superar pors i neures, per fer-se més fort i per adonar-se de la quantitat de males costums que ha adquirit el nostre cos. No és un recorregut senzill: surten les pors, les angoixes i tots els patrons històrics amb els que sempre hem viscut. No obstant, arribats a aquest punt del camí ja no hi ha marxa enrere. Avui us parlo del meu viatge personal amb el Mètode Grinberg.

.

Què és el Mètode Grinberg?

El Mètode Grinberg és una manera estructurada d’ensenyar a través del cos. Mitjançant l’ús del tacte, la respiració, el moviment i exercicis diversos, a més a més de tècniques que desenvolupen la nostra capacitat per prestar atenció, ens ensenya a reconèixer comportaments repetitius que ens limiten i a tenir control sobre els símptomes de desequilibri que experimentem en les nostres vides. Ens ofereix la possibilitat d’anar més enllà d’aquestes limitacions, encaminar-nos cap al que volem i fer un canvi real que s’expressa clarament en les nostres vides i els nostres cossos.
Més info del Mètode al web oficial

Bàsicament, es tracta d’una sessió (normalment individual) amb un practicant que t’ensenya a corregir els mals hàbits del teu cos o patrons que no et convenen. En el meu cas, quan alguna cosa em feia por, deixava de respirar. Això mateix, i jo sense saber-ho! La manca de respiració comportava totes les altres conseqüències (nàusees, inflor d’estómac, tremolors continuats). A les sessions de Grinberg és habitual tornar a reviure aquestes situacions que no t’agraden per adonar-te de com actues (malament) i aprendre a corregir-ho perquè el teu cos estigui bé i tu et sentis bé.

grinberg-2

Foto d’Abel Pau

Per què em vaig animar a provar el Mètode Grinberg?

El març de l’any passat vaig tenir el meu primer atac de pànic i el meu primer atac d’estrès. El dia a dia d’una start-up on treballava sumat a la meva por a parlar en públic i a la vulnerabilitat envers certes decisions, van aconseguir desfermar el primer de diversos atacs de pànic, que van continuar els propers mesos. El meu cos tremolava massa sovint i sense saber per què. Al novembre, la meva amiga Núria (una d’aquelles persones amb les que sempre et vas trobant en etapes de la teva vida) em va convèncer perquè provés una sessió del Mètode Grinberg. Em va mirar els peus i em va dir que “tenia un excés d’aigua” (traducció: molt de drama i por). Sempre he estat molt incrèdula per aquest tipus de coses però ja no sabia què més provar (anava a 3-4 valerianes per dia) així que vaig acceptar la seva invitació.

Més de 2 mesos de sessions Grinberg

Ara ja porto més de 2 mesos fent sessions Grinberg i el resultat és abismal: més confiança en mi mateixa, més seguretat i, el millor de tot, control absolut sobre els meus atacs de pànic. Vaig aprendre a parar els atacs de pànic i fins i tot a evitar-los a temps (respirar bé és la clau!).

grinberg-3

Foto d’Ernst Lalleman www.ernstlalleman.com

Com són les sessions Grinberg?

Duren aproximadament 1 hora i es fan de forma setmanal (també pot ser quinzenal o fins i tot 2 vegades per setmana si es vol accelerar el procés). El practicant treballa amb diferents zones del nostre cos i realitza exercicis per corregir aquests mals hàbits i permetre el dolor i la por. Una manera de dir-li al teu cos que ho pots superar. Són sessions intenses que acaben amb 10 minuts de relaxació. El millor és que ets tu qui fas els exercicis amb l’ajuda o tutorització del practicant, que et va guiant a cada situació. Grinberg es basa molt en la reflexologia podal.

Si us interessa saber-ne més, us recomano veure la següent entrevista a Avi Grinberg, fundador del Mètode. Tot i que és força llarga, us en podeu fer una bona idea (tant del mètode com dels seus orígens), sobretot veient els primers minuts del vídeo.

Coses que he après en aquest viatge “grinberguià”

He guanyat més confiança en mi mateixa i més seguretat. Però sobretot he après a “sentir” el meu cos: a escoltar-lo quan té por, quan alguna cosa no li agrada o quan està demanant que em tranquil·litzi. He après a respirar correctament per frenar, per no anar estressada, per focalizar-me en el que realment interessa.

Ara sóc addicta a respirar mitja hora cada vespre, repartint energia per tot el meu cos, notant “calfreds energètics” des del cap fins als peus. Em sento viva i em sento bé. Tinc molts reptes complicats per davant i sento que el meu cos està amb mi per afrontar-los amb energia.

Encara estic en procés Grinberg, superant noves fases de la por. Però haver aconseguit escriure aquest post és el millor símptoma que tot va bé. Actualment estic en un moment de grans reptes en la meva vida, laborals i personals, i necessito que m’ensenyin a aprofitar tota l’energia del meu cos.

Qui hauria de provar el Mètode Grinberg?

grinberg-1

Foto de Abel Pau

Aquelles persones que no estan a gust amb elles mateixes, que volen sentir-se bé i augmentar el benestar i la vitalitat del seu cos; aquelles que vulguin deixar enrere comportaments i humors repetitius amb els que no se senten a gust; aquelles que necessitin guanyar confiança per afrontar nous reptes.

La sensació de sentir-se bé hauria de ser una cosa habitual. Per desgràcia, entre l’estrès, la situació econòmica, la manca d’ocupació, els impagaments i la mala ratxa, sembla que sentir-se bé és una cosa inassumible. Us animo a que ho proveu per canviar el rumb de la vostra vida i ser com voleu ser.

Voleu provar una sessió gratuïta del Mètode Grinberg?

Per ara, a Espanya, només hi ha practicants del Mètode a Barcelona i València. Si viviu prop de Barcelona, us recomano fer les sessions amb la meva amiga Núria. Si contacteu amb ella i li dieu que heu vist aquest article teniu una primera sessió gratuïta 🙂 Aquesta és la millor manera que tinc per animar-vos a que ho proveu. Tots tenim coses a millorar i l’esforç val la pena. Contacteu-la per email a nuriaviladomat@gmail.com

.

Vaig al gimnàs per enfortir el meu cos
i vaig a Grinberg per enfortir la meva ment
Crec que aquesta és la vegada que he estat més a prop de la famosa dita
“mens sana in corpore sano”