Panama Jack, botes tot terreny per a viatgers tot terreny

Aquesta entrada també està disponible en: Spanish

La setmana passada van arribar a les meves mans (o millor dit, als meus peus) un parell de botes Panama Jack. De les de sempre. De les que es fan a mà amb molt de carinyo des de fa una pila d’anys; 24, per ser més exactes. A més a més de fer-me una il·lusió tremenda, les botes em van transportar al passat, quan de petita també n’havia tingut unes de semblants. Era l’època en que la mare em comprava sabates “tot terreny” perquè la seva filla (a la qual li agrada el futbol i no li agrada anar de compres) es anava per tot arreu buscant aventures i acabava destrossant soles de sabata i texans.

IMG_20130406_191443

Les Panama Jack van arribar just a temps, abans de marxar a la nostra escapada a l’Escala. Aprofitant que la previsió del temps no acompanyava gaire les vaig posar dins la maleta per si de cas. Vaig fer bé: el dissabte va ploure, va fer tramuntana i va fer un fred poc decent per ser principis d’abril. Tant, que vaig haver improvisar un barret amb un mocador de coll. No obstant, els meus peus van estar la mar de contents dins les Panama Jack. Així, ben tapats i calçats, vam seguir amb el nostre planning de passejar per la vora de la platja d’Empúries i gaudir d’un cap de setmana de relax.

Sempre s’ha dit que les Panama Jack són les botes ideals per a viatges i aventures perquè són fortes, impermeables i sobretot molt còmodes. Ho confirmo. Dissabte vaig voler comprovar què tal van per tots els terrenys possibles de la Costa Brava: sorra de platja, herba del camp, roques, asfalt… Em va faltar provar-les damunt la neu, però això ja hagués estat un temps massa boig.

L’aigua de la pluja no va traspassar per a res la pell de la bota. Les puntes van quedar d’un color més pujat de to, però això s’arregla fàcilment amb una mica de greix (que va inclòs en el kit de les botes).

 

IMG_20130409_111535

IMG_20130409_111638

IMG_20130409_111456

 

Les Panama Jack es poden demanar per internet i arriben amb un missatger en pocs dies. El que vaig fer jo va ser anar a una botiga a Barcelona abans i provar-me-les per confirmar que la talla m’anava bé. Atenció, consell de la noia de la botiga Panama Jack: si esteu entre dos números, trieu el més gran per a una major comoditat del peu. D’aquesta manera, si després de caminar diverses hores el peu se us infla, seguireu estant ben còmodes dins la bota. A més, com que solen ser botes més per l’hivern o la tardor, és millor deixar un espai per a un mitjó gruixut.

Per cert, una cosa que em va sorprendre molt gratament a la botiga Panama Jack va ser veure la quantitat de sabates, botes i fins i tot “ballarines” que té la marca. S’han reinventat amb models realment preciosos.

Per ara, jo em quedo amb les meves noves botes clàssiques Panama. Sens dubte, m’aniran de meravella per la nostra volta al món particular, sobretot per a les excursions per Nova Zelanda i Austràlia.

Els peus són com el cap o les mans: quan plou i fa fred, si els portes ben tapats i calentets, no pateixes tant les baixes temperatures. Si no vas ben calçat o no portes guants, tot el cos se’n ressent. I, personalment, jo porto molt malament el tema passar fred. I vosaltres?

 

 

 

Avís al lector
Aquest parell de botes van ser un regal de Panama Jack com a part de la seva acció promocional en una campanya de Blog On Brands. Aquestes botes Panama Jack tenen un preu de 145 € a la seva pàgina web. Blog On Brands és una plataforma que posa en contacte marques i blocaires per donar a conèixer productes i serveis.