Google Adwords

Tinc un diploma Google. Això em fa ser més freaky? Fantàstic! ^.^


He complert els tres mesos de contracte temporal i em sento plenament feliç per haver anat a petar en una empresa tan agradablement caòtica. Cada dia surten nous reptes i les classes en forma de reunió de marketing i estratègies comercials progressen adequadament.

Fa cosa de dues setmanes el jefe em va fer apuntar a una formació Google Adwords perquè algú a l’empresa sàpiga com funciona la campanya d’anuncis que tenen muntada. He de reconèixer que hi anava amb por… Hi haurà el Sr Google en persona? Serà un pal? Aprendré alguna cosa més que posar paraules clau en un buscador? …I en vaig sortir encantada. El món Adwords és un gran món. El món Google està realment ben fet. I, contràriament al que pensava, Google està fet i pensat per un món just on el més ric no guanya perquè sí, sinó que conceptes com la Qualitat i la Veritat hi estan directament relacionats.

Per aquells que no sapigueu de què va el tema, Adwords és un servei de publicitat online de Google i el complement perfecte d’Adsense. A través d’Adwords, les empreses (petites, mitjanes i grans) poden donar-se a conèixer anunciant els seus productes i apostant per una sèrie de paraules claus. Quan un usuari escriu una combianció clau al camp de “búsqueda” de google, automàticament apareixen els anuncis que per Paraules Clau + Apostes + Qualitat tenen relació amb aquella cerca.

No s’ha de tenir por dels anuncis Google. Tothom els hi ha tingut mania en un moment o altre i molts hem promès que mai clicarem damunt d’un “enllaç patrocinat”. Però els temps canvien i de sobte t’adones que aquesta és una manera com una altra de publicitar-se i, a més a més, molt més barata que qualsevol altra campanya de marketing en premsa o tele.

El que em va deixar més embadalida, però, és la capacitat de col·locar els Adwords fora del buscador de Google i fer-los aparèixer en pàgines i blogs que tinguin contingut semblant al de les teves paraules clau de l’anunci (que al blog es veu en forma d’Adsense, com per exemple en el meu blog). Les possibilitats aquí es fan infinites: textos, anuncis en forma de menú, vídeos, banners… La creativitat no té límits!

El món Adwords és complicat d’explicar en 10 línies de post. De fet, la formació que vaig fer eren 6 intenses hores a càrrec de Polièdric. Si hi esteu interessats, ja ho sabeu! Sinó, puc fer un preu d’amic a qui realment estigui interessat en el tema i explicar-li en una tarda llarga 🙂

A la feina em reclamen que pengi el freaky diploma a la paret, tipus premis de metges i advocats ^.^ Però de moment em conformaré en convèncer el meu cap perquè comencem aviat una campanya per potenciar les entrades de musicals, concerts i preestrenes que venem.