Cuscús, el millor film francès de l’any

El dijous al vespre el tr3sc ens va convidar a la preestrena de Cuscús (Le Grain Et Le Mulet), al Renoir Floridablanca. És una d’aquelles pelis quotidianes que explica (això sí amb molt de ritme -massa?) el dia a dia d’una família francesa d’origen àrab. Si el director (Abdellatif Kechiche) pretenia transmetre’ns angoixa, ho aconsegueix prou bé: abunden els primers plans i els moviments bruscos de càmera, i tot plegat fa que la peli sigui força claustrofòbica (sobretot si ets a 4ª fila). Però el resultat em va convèncer força. És entretinguda, original i molt humana. Potser un pèl llarga, això sí (més de 2 hores i mitja). A imdb la classifiquen com «el millor film francès de l’any» (2007) i diversos premis (entre ells, Cèsars i Venecia) l’avalen. Si us agraden les pel·lis humanes, en versió original, amb un toc d’humor i final obert, no us la perdeu; és una aposta segura!