Albums i llibres d’iphoto

albumiphoto02Amb una presentació minimalista però immillorable, Apple et permet crear àlbums digitals molt fàcilment des de l’iphoto.


Feia temps que em rondava l’idea pel cap d’asseure-me’n un dia davant l’ordinador i triar unes quantes fotos representatives de tot el 2009 per fer-ne un àlbum digital i tenir les fotos impresses en paper. A casa, sempre hem revela·lat les fotos per enganxar-les en àlbums. Un parell de cops l’any -a la tardor i a la primavera- el pare s’asseu a fer les seves petites creacions i, any rere any, l’estanteria és més plena de records en format paper.

Amb el 2009 com a prova pilot, l’arnau i jo hem creat un àlbum ben xulo amb l’iphoto. L’aplicació per crear-los és realment molt senzilla i intuïtiva. I, òbviament, com tot el software apple, és eficient i ràpid. No té tantes possibilitats ni virgueries com els àlbums digitals de Hoffman, però és força complet. A veure si Hoffman es decideix per fi a crear un software d’àlbums digitals per a mac…

albumiphoto01

Hi ha altres webs que ofereixen el servei d’àlbums digitals: una d’elles és fotoallbum, que sí que té una aplicació per a mac; abans d’utilitzar iphoto, vam estar jugant amb fotoalbum, però a causa d’algun bug estrany a l’hora d’enviar l’àlbum a producció no vam aconseguir realitzar la comanda correctament.

També m’han parlat dels àlbums de picassa, però no en conec el resultat ni l’aplicació. Algú l’ha utilitzat mai?

Hem quedat contents amb l’àlbum d’iphoto (bon disseny, fantàstica presentació, el resultat és molt pro, l’enviament super ràpid) però la clavada amb el preu és important: ens ha sortit a un euro per pàgina + enviament + iva. En total, 87 eurassos. Quan el llibre t’arriba a les mans no pots evitar deixar una llagrimeta però no sé si és d’emoció o de mal a la butxaca. (Actualització dia següent: acabo de veure que va costar tant pq vaig deixar seleccionada l’opció més cara -tapa dura de llibre; hi ha una opció molt barata tipus enquadernació espiral i una altra més intermitja tipus llibre però tapa toba. Crec que amb aquestes últimes dues opcions el mal de butxaca es deu reduir bastant).

albumiphoto03

En fi, la idea és seguir imprimint els records en bonics llibres/àlbums digitals per tal d’evitar aquell moment que a tots se’ns ha passat pel cap, en que el disc dur s’espatlla i perds totes les fotos dels últims vuit anys. O seguim cobrant un bon sou per anar pagant 87 euros cada any en fotos, o ens passem a una aplicació més barata…

2 thoughts on “Albums i llibres d’iphoto

  1. Ei sister! Doncs jo faig servir el picassa per a tenir les fotos organitzades, pero no sabia que tambe podies fer albums i que tinguessis el servei dimpressio i enviament. Havia sentit a parlar que el Hoffman estan be i el preu es raonable.
    Igualment lalbum te una pinta increible!! Es pasta pero es un bon record!! ,)

    • de fet li van comentar a l’arnau però jo no he aconseguit trobar-ho. començo a pensar que és mentida… 😛 deu ser que pots fer àlbums però no imprimir-los…

Los comentarios de esta entrada estan cerrados.