Nou canvi de look del blog

Per què aquest canvi de look del blog? Perquè m’he vist obligada al canviar la versió de wordpress.com a wordpress.org.

Des de ja fa unes setmanes, he aconseguit l’objectiu d’assolir les 100 visites diàries, gràcies, en gran part, al posicionament de Google per a segons quins articles (un honor estar a la 1ª pàgina de Google per ajudar a la gent a planificar els seus viatges). Donat que arriben moltes visites i que això del blog de viatges ja és més que un hobby, he decidit treure el blog de WordPress online (wordpress.com) i passar-lo al meu propi Hosting amb la versió de WordPress.org.

QUÈ VOL DIR TOT AIXÒ?

WordPress.com: et permet allotjar gratuïtament el teu blog al seu servidor i a canvi tu els hi dones links i posicionament (nomdelteublog.wordpress.com). Si vols personalitzar-ho amb un domini propi, que és com ho tenia jo fins ara, has de pagar: per una banda el domini (el .com és ben barat: aprox 5euros l’any) i, per l’altra, la redirecció de WordPress (10 euros l’any) i l’edició de CSS (25 euros l’any). Aquesta opció funciona prou bé si no vols gaires maldecaps.

WordPress.org:
per als usuaris avançats que volen tenir control del seu propi blog, en canvi, aquesta opció és més barata i personalitzable, ja que et dóna una infinitat més de possiblitats: edició total de la plantilla (tant CSS com HTML/PHP), més widgets, més extres (formularis de contactes, per exemple), entre d’altres. En aquest cas, el blog no es troba al servidor de WordPress.com sinó al teu propi hosting contractat (a 1and1 un hosting bàsic pero suficient per a blogs WordPress costa 25 euros l’any). Un cop tens domini i hosting només cal que vagis a wordpress.org i et descarreguis la versió (gratuïta) de WordPress. Després d’instal·lar-ho al teu hosting, el teu blog estarà allotjat en un domini propi (www.sempreviaggiando.com) utilitzant igualment les plantilles de WordPress per a editar tot allò que vulguis, incloent-hi la càrrega d’arxius. El cost d’aquesta opció és més barat, ja que no cal pagar a wordpress.com per cap servei. I descarregar-se la versió de WordPress.org és gratuït.

Val a dir que WordPress no fa diferència a utilitzar .org o .com. El target és molt diferent en cada cas. Les dues opcions són molt vàlides, però tot depèn de l’objectiu de cadascú.

En fi, que durant el cap de setmana el blog ha sofert transformacions degut, precisament, al traspàs cap a wordpress.org. Gràcies a l’eina d’exportació  de WordPress he aconseguit carregar tots els posts i no perdre’n cap pel camí, de manera que conservo visites i posicionament de domini. El tema (plantilla de disseny) utilitzat, en canvi, era incompatible amb la nova versió del .org de manera que he hagut de recomençar editant un altre tema. No em podeu negar, però, que aquest conserva un punt de l’altre i encara és més molón, no? ;D

Vosaltres no notareu gran diferència entre el blog d’abans i el d’ara. Des de l’interior, però, tot serà més…. més…. més a les meves mans 😉

estadistiques blog sempreviaggiando

PD: ja tinc ganes de veure si realment aquest canvi ajuda de manera molt visible al posicionament o si caldrà reconvèncer Google que és el mateix blog simpàtic i viatger de sempre.