Novetats blogueres

Com suposo que molts ja haureu vist, he incorporat alguns elements al blog per tal d’optimitzar-lo una mica més.

 • Al final de cada post hi ha un widget anomenat Link Within que està donant francament molt bons resultats. El trobareu dins de cada post (a la pàgina incial, no surt mai). A través del contingut (el text del post, les paraules clau associades, el títol…), el widget associa automàticament altres posts relacionats. La imatge thumbnail que s’associa al post també és automàtica: agafa la primera imatge que contingui aquell post. Per als pots que no tenen imatges, encara no m’he aturat a mirar com incorporar manualment una thumbnail per tal que el widget no mostri un post buit, però estic segura que no ha de ser complicat (hi ha plugins per a tot a WP!) A més a més de ser un element visualment molt xulo, facilita moltíssim la navegació pel blog. Des de fa uns quants mesos, m’he adonat que la majoria de les visites (que ja ascendeixen a 3000 menuals; de mitjana, 100 al dia) entren pels buscadors de casualitat i, gràcies a aquest nou widget, s’hi queden per a consultar altres posts relacionats, que potser no haurien arribat mai a llegir. Segons les estadístiques, molts dels usuaris que arriben a un post qualsevol acaben llegint-ne 2 ó 3 més (bé, dir «llegir» és una mica agosarat; parlem de «pàgines vistes»). I a aquestes alçades no cal dir que el fet que augmentin les pàgines vistes, posiciona encara millor el blog i de retruc, s’obtenen més visites. Per tant, bloggers que volgueu aconseguir més visites i potenciar encara més el vostre blog, descarregueu-vos el Link Within!
exemple del widget Link Within

exemple del widget Link Within

 • L’altra incorporació és més a nivell de feedback escriptora – lector. Des que vaig posar el formulari de contacte, he rebut algunes peticions d’ajuda a organitzar alguna excursió, trobar un hotel que estigués ben situat o simplement rebre consell per fer un viatge. Això em va fer entendre que realment a l’altra banda de la pantalla hi ha algú que es llegeix aquesta informació i la valora positivament de cara a preparar una sortida. Si m’embalo i penso que algun usuari s’imprimeix un post com una informació «adicional» a la seva guia de viatges, se’m dibuixa un somriure de satisfacció d’orella a orella ^_^ Però no correm, que tota aquesta informació no la tinc. I, precisament per això, de cara a apropar-me més al lector i saber què en pensa dels posts, vaig incorporar el plugin Vote The Post (per a WordPress). Fins ara, estava situat al final de tot, però no hi ha hagut masses vots, cosa que m’ha fet pensar: a) que la gent no ho veia; b) que els hi fa por clickar i que es disparin desenes de pop-ups plens d’spam i virus. Ara el trobareu al principi de cada post… Sí, ja sé que no té tant de sentit preguntar si «t’ha sigut útil aquesta informació» abans de llegir el text, però la meva intenció és donar-li més visibilitat. Amb tot això, els que sou lectors habituals no cal que comenceu a clickar per tot arreu per donar puntuacions i que una servidora estigui contenta; no cal, perquè m’estareu falsejant les estadístiques i no haurà servit de res. Però si algun dia llegiu un post que us sembla interessant (o, al contrari! un post nefast) estaré encantada de saber-ne la vostra opinió. A mi el que em surt finalment és una nota; com si fóssim a classe. Això sí, no hi ha «necesita mejorar» ni «progresa adecuadamente«… Aquí les puntuacions són també força especials (ho podeu comprovar passant per damunt de les estrelletes blaves)
 • I, per últim, he tornat a incorporar l’AdSense de Google. De tant en tant, comprobo que el nombre d’impressions és molt elevat i que, com sempre, no hi hagut cap click. Un dia m’agradaria parlar amb algun anunciant que faci servir Adwords de Contingut i que estigui content del retorn de la inversió. Serà una conversa interessant.

Si algú vol compartir algun feedback sobre les noves incorporacions del blog o vol aconsellar algun altre plugin/widget, la vostra informació serà molt ben rebuda!

2 thoughts on “Novetats blogueres

 1. sips la cosa aquesta del LinkWithin, la vaig trobar molt interessant!! : )

  lo de votar els posts… jijiji la veritat que jo no ho havia vist : P

  ara bé, ja saps que jo sempre trobo alguna coseta a millorar… (és el que tenim els ganduls, volem les coses el més simples i fàcils possibles). Roser, que podries posar alguna cosa o bé per descarregar el post (tipus pdf) o per imprimir-lo correctament? o totes dues. Si és que no ho tens…
  així ja no hauríem de fer més copiar-i-enganxar jeje.

  gràcies i un petonet mandrós!!

  PS: si vols quedem un dia i et dono més idees ; )

 2. Em resulta molt molt curiós que ahir estigués pensant com fer això del PDF 😉 jejeje així que no vas mal encaminat…

Los comentarios de esta entrada estan cerrados.