zurück nach Lübeck. drei jahre später

LÜBECK és una bonica ciutat d’uns 210mil habitants situada al nord d’Alemanya. Té un clima excel·lent: una quarta part del dia està emboirada, una altra quarta part és plena de núvols alts d’aquells que et fan oblidar que el cel és blau, després encara plou a bots i barrals i la resta de dia (sovint a les 7 del vespre quan ja no pots fer gaire res més) el cel està serè i a punt per ensenyar-te unes precioses postes de sol. Com totes les ciutats ben fetes, té un riu i un canal que passen pel mig de la ciutat; i al voltant, fantàstics carrils bici i parcs amb diferents tonalitats de verd per gaudir de les postes de sol de les que parlàvem abans, tot prenent una becks.


Ara fa just 3 anys començava el meu Erasmus a Lübeck. Molts alemanys no entenien com Lübeck podia ser el parador d’una noia de Barcelona. Què carai hi feia una mediterrània en una ciutat avorrida i quieta com Lübeck?! Doncs bé, allà hi vaig trobar la calma, la diversió en petit format, la convivència, la multicultura
litat, la curiosa i sempre fascinant cultura alemana, les tardes estiuenques que s’allargaven fins les 10 de la nit quan es ponia el sol, l’amistat sense fronteres, la independència, la responsabilitat i, sobretot, tota una colla de gent que, com jo, buscaven això mateix.


Demà dijous me’n torno després de 3 anys cap a terres lübeckianes. Casa meva. Em fa por veure-ho tot massa diferent o trobar-ho «buit». Passaré per l’Anschützstrasse i miraré l’habitació 108. Potser hi haurà algú dormint en aquells 20 metres quadrats que van ser durant molt de temps la millor casa on viure.


Retrobarem moltes coses: el Mille, la Yure, l’Humberto, l’Andreas, el Thomas, la Feli, el Hausmeister?, els topos!, la Fachochschule, la Holstentor, (de rebot) el Martin…. També en trobarem a faltar d’altres que no hauran pogut venir (la Carmina, el Valdis -que aviat serà pare! wow!), però que de ben segur aviat tornarem a veure; si més no, caldrà ensenyar-los les fotos i comentar la nova experiència viscuda a Lübeck 2008! ^.^

Mille & Yure, be ready! Here we come! 😀

PD. actualitzo el bloc a les 21:00h després de veure les temperatures «primaverenques» al nord d’alemanya. 1º de mínima (previsió neu) i 10 de màxima. Festival! …Començo a recordar el significat real d’ALEMANYA…

3 thoughts on “zurück nach Lübeck. drei jahre später

 1. Oi tan que ens fem grans, ja t’he trobat al youtube! he clicat a un dels vídeos del Liceu! ara t’agragarè a Favoritos!

  Que vagi molt bé per Alemanya, és un retrobament? que guai tenir amics/coneguts d’arreu del món!

 2. Reina!
  com ha anat per Lubeck?, molt de canvi?, t’has sentit gran de cop?, impactant o ke?
  jo ja he començat a rodar el docu del projecte final de Màster. No saps lo bé que m’ho estic passant amb akest projecte…no vull k s’acabi el rodatge encara que el dia que l’acabi podré tornar a veure’us…i és k no hay mal que por bien no venga no?, ultimament no us veig mai, per culpa meva, ho sé, però prometo veure’us ben aviat!
  muas

 3. «LÜBECK és una bonica ciutat d’uns 210mil habitants situada al nord d’Alemanya.»
  Si que és GRAAANNN!!!! jo creia que era un poblet!! jeje.

  El fred alemnay el vaig poder comprobar a Berlín per setmaan santa, mare meva quin FRED!!!!

  Faras anys i passarà el temps, però tu sempre seràs la petita rousie jijiji : P

Los comentarios de esta entrada estan cerrados.