Balanç 2010

S’acaba el 2010 i toca fer balanç. No parlaré de política ni de futbol (bé, això no us ho puc prometre), ni tampoc d’economia; de tot això ja se n’encarreguen els 50 canals que entre ahir i demà estan programant en prime-time el resum de l’any.

Com cada final d’any, toca fer balanç de mi mateixa: a nivell personal, laboral i, el que més m’agrada a mi, a nivell viatgístic ^_^

Ha estat un any decisiu. Decisiu per les decisions que hem hagut de prendre. A principis de gener ja em plantejava deixar la feina, però em van convèncer perquè m’hi quedés i va resultar que uns mesos més tard, plegava definitivament. Aquells vuit mesos, però, van servir per aplanar el camí i començar a preparar la retirada. Vaig deixar la feina a finals d’agost, vaig gastar-me bona part dels estalvis en un màster i vaig acceptar una suculenta i interessantíssima oferta de feina que m’obligaria a entrar al món autònom.

caiman miami

Sovint, tot fa por. Però és posar-s'hi, no pensar-hi gaire i portar-ho de la millor manera possible.

Això de ser autònom ho començo a portar bé, ara. Reconec que m’ha costat més del que em pensava tornar a gestionar-me el temps d’un dia. A casa s’hi treballa molt bé (sobretot al nou pis, on hi ha mooolta llum i espai – no sé com ens ho faríem a Guitard…) però hi ha molts (masses) inputs que et distreuen un segon… i, de sobte, has perdut el matí sencer. Quan ets autònom i teletreballes no existeixen les hores del dia: pots anar fent rentadores i ordenant la casa mentre esperes que et responguin un email, o pots decidir anar a comprar a les 12h, com els avis, perquè et fa falta una mica més de suc; això sí, evidentment, la teva jornada laboral tampoc coneix els límits. Treballes dissabtes i diumenges si t’has passat el dijous i el divendres de parranda, i respons emails un dimecres a les 23h.

Però ho porto bé. Ho portem molt bé. Com diu ell, crec que ara no en sabríem, de tornar a la rutina d’oficina. #calfreds i #urticària ! M’agrada que un rellotge no em pressioni per fer la feina. La inspiració i les idees no coneixen horaris.

El màster va bé. Com era d’esperar, els conceptes no em venen gens de nou, però és agraït escoltar els cracks i els gurús i aprendre de la seva experiència i les seves bones i males decisions. Aviat us començaré a donar la tabarra a alguns de vosaltres amb el projecte de final de màster. L’Arnau va tenir una gran idea i, amb dues companyes més, l’estem intentant tirar endavant. De moment, com a projecte de màster. Tant de bo el 2011 el converteixi en alguna cosa més que un business plan. M’il·lusiona la idea de crear alguna cosa que sigui meva i tinc el pressentiment que això pot sortir bé ^_^ Què em dirieu si m’involucrés en un projecte que reformuli el concepte “guia de viatge” i que sigui molt més que un simple bloc? Fantàstic, oi? Jo també ho penso! 😀

oeste americano

Després de la volta per Estats Units, tardarem a fer un gran viatge com aquell :___)

A nivell de viatges, aquest 2010 he fet realitat el viatge dels meus somnis 😉 Va ser el viatge perfecte. Em vaig quedar amb les ganes de fer més kilòmetres però alhora em va despertar les ganes de viatjar més sovint en cotxe i tren i prendre’m les coses amb més calma. Ara sóc fan dels grans viatges i ja tinc ganes de seguir creuant oceans i mars per descobrir coses més diferents. Tinc en ment dos grans rutes, però són poc probables per al 2011 tenint en compte la situació econòmica i laboral actual:

  • Japó. Ja fa uns mesos que m’entusiasma la idea de visitar el Japó, de punta a punta. Menjar sushi i sopes, conèixer samurais contemporanis, cultivar bonsais, despertar en una casa en plenes muntanyes, enlluernar-me a Tokyo, menjar mochi sota els arbres de color rosa. Serà car i requerirà un mes de vacances.
  • Viatge en tren per l’est d’Europa. Conec molt bé l’oest europeu, però no he estat mai a Praga, Budapest, Cracòvia, Viena, Ljubljiana… Com pot ser? Seria un viatge més motxiller, a bord de varios trens i busos o potser amb la comoditat d’un cotxe de lloguer.

Ara per ara, màsters i projectes d’autònoms són la prioritat número u. De manera que caldrà seguir somiant i centrar-me en rutes més senzilles i assequibles dins les nostres possibilitats dos mil onze:

  • El primer cap de setmana de febrer, marxem a Ginebra. Aprofitant que l’ingeniero jefe se’n va de voluntari a una conferència a Suïssa, m’incorporo al cap de setmana per descobrir tot el que poguem de Suïssa en un parell de dies.
  • Per Setmana Santa, el meu propòsit viatgístic serà sortir a descobrir l’Espanya profunda. Ja m’estic imaginant la super ruta en cotxe: Barcelona, Madrid, Segovia, Avila,Valladoliz, Salamanca, Toledo, Barcelona. Gusta, no? 😀

One thought on “Balanç 2010

  1. Valladoliz? 😉 Ánimo con esa ruta por la Espanya profunda. Potser et sorprenda 🙂
    Enhorabuena por todos los logros del 2010, son muchos. El 2011 será una confirmación de lo que vales.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *