Ses platges secretes de Mallorca

Esta entrada también está disponible en: Spanish

Durant els 4 dies a Mallorca ens vam deixar endur pels mallorquins i vam aconeguir evitar al màxim els guiris, els alemanys/holandesos que volien «Playa-Playa-Playa» i les massificacions. Qui digui que Mallorca és lletja va ben equivocat. Només cal trobar els racons paradísiacs. Menorca i Formentera potser estan menys explotades; és cert. Però a Mallorca encara queden poblets i platgetes d’una aigua blava cristal·lina i d’una sorra blanca i fina (rima!). No és senzill trobar-los -sobretot perquè els autòctons esborren els senyals de trànsit i indicacions-, per la qual cosa es fa gairebé imprescindible tenir amics mallorquins disposats a explicar-te els secrets de l’illa o ser un aventurer i mirar de trobar-los tu mateix. Nosaltres, com que comptàvem amb l’ajuda d’una alota ben simpàtica, vam seguir la primera opció -més segura, esclar.

No estic segura de fer un bé comú a la societat catalana explicant alguns dels secrets paradísiacs de Mallorca…. Possiblement això no és el que voldrien els alots de Ses Illes… Però ja sabeu que no puc guardar secrets 😛  Només espero que qui arribi a aquesta pàgina, descobreixi com arribar a paisatges tan bonics de Mallorca i els gaudeixi com ho vam fer nosaltres.

BANYALBUFAR

Al nord-oest de Mallorca, passat Esporles, hi ha una bonica cala anomenada Banyalbufar. És ben petita però té un encant peculiar: té una cascada d’aigua dolça que baixa per la muntanya. Per als que patiu calor a la platja i necessiteu refrescar-vos sovint probeu d’anar a Banyalbufar i situar la tovallola a prop de la cascada. La vaporització que fa l’aigua en picar contra el terra és fantàstica per estar ben fresc tot el dia!

La platja no és de sorra sinó de pedres, cosa que fa que l’aigua sigui ben transparent, però no us espanteu si hi trobeu algunes algues. Ah! i si sou dels que teniu els peus sensibles, penseu a portar sabates de riu per entrar dins l’aigua!

Platja de Banyalbufar

Platja de Banyalbufar

Cascada de Banyalbufar

Cascada de Banyalbufar

VALLDEMOSSA

A prop de Banyalbufar hi ha un poblet fabulós i encantador anomenat Valldemossa. Allà hi trobareu LA MILLOR ORXATA D’AMETLLA DE MALLORCA! Més que orxata és un «granissat», jo diria, però està deliciosa! Hi tornaria ara mateix només per prendre-me’n una altra! Per acompanyar l’orxata podeu demanar la Coca de patata, una mena de brioche típic de la zona i també molt bo.

ES CALÓ DES MORO

Es calo des Moro Mallorca Playa

Es Llombards

Caleta Es Llombards, prop d’Es Caló d’es Moro, Mallorca

A la cala del moro no hi volen intrusos. Per això, no hi ha cap indicació per arribar-hi. Si busqueu una platja de sorra blanca i fina i una aigua blava que enamora, seguiu les següents indicacions:

Com arribar a Es Caló des Moro: Agafeu la carretera en direcció Santanyí (al sud-est de l’Illa) i un cop allà, direcció al poble de ES LLOMBARDS. Un cop dins el poble, arribareu a una plaça on hi ha un bar i un restaurant i vàries direccions. Es tracta d’anar per darrera del bar (no el restaurant) a la dreta. Seguiu recte aquella carretereta (uns 10 min aprox) que queda entremig de murs de 1/2 metre d’alçada. Quan comenci a haver-hi cases i cotxes i una mica més de moviment, heu d’agafar un trencant a la dreta. Com sabreu quin és? fàcil, aquí sí que a la paret del carrer que heu de tombar, hi ha una fletxa pintada amb la direcció que heu de seguir. Seguireu uns 5 minuts més i de seguida trobareu un primer cartell que us informa que ja esteu arribant. Aviat haureu de deixar el cotxe aparcat i seguir el camí a peu. Primer baixareu unes escales (100 i pico, que després haureu de tornar a pujar; ànims!) i al final, trobareu dues cales: a la dreta, més lluny, us quedarà una platja -«cuyo nombre no sé»- i a l’esquerra trobareu «Es llombards», una petita caleta que quasi sembla particular (preciosa, de postal!). No és cap de les dues, però cal seguir a l’esquerra en direcció a la caleta «privada», sense arribar-hi. Abans d’arribar-hi, trobareu uns esglaons a mà esquerra i un caminet que s’obra enmig d’un camp. Seguiu per allà. Al cap de poc més de 100 metres trobareu finalment la nostra platja: Es Caló des Moro. Aneu-hi d’hora perquè és ben petita i no hi cap gaire gent.

Un cop allà, i després d’haver-nos perdut un parell de cops pel camí , em va sorprendre que estava ple de guiris. Com s’ho fan? Tenen el seu propi SempreViaggiando que els informa dels bonics secrets de Mallorca? ^^ Per si a algú no li ha quedat clar, inserto el Google Maps. Ara ja no hi ha excuses per fer un bon bany a Es Caló Des Moro!  (el Punt B marca on acaba el camí per als vehicles. Després cal seguir a peu fins a on trobeu l’aigua blava -és tan blava que es veu diferent ja des de Google Maps!)


Mostra un mapa més gran

CA’N JOAN DE S’AIGO

A Can Joan de S’Aigo fan LES MILLORS ENSAIMADES DE MALLORCA. Tant és així que sempre hi ha cua a fora per entrar a menjar-ne una! Val la pena fer-hi cua i anar-hi amb gana. Quedareu tips i ben servits! Els cambrers van de bòlid i és més aviat un lloc de pas on reposar i prendre una bona ensaimada acompanyada de gelat d’ametlla o d’avellana. No hi ha carta així que quan entreu heu de saber què voleu. Ensaimada, coca de patata i gelat d’avellana va ser una combinació excel·lent! També són famosos els seus Cuarts. Si hi aneu a l’hivern, es veu que fan una xocolata desfeta boníssima!

2 thoughts on “Ses platges secretes de Mallorca

 1. mmmm… m’agrada!!!
  més!! més!! vull el segon volum JA!!!
  sips, molt millor si vas amb amics de l’illa. si trobo on em van dur farà uns 5 anyets ja ho penjaré!! ; )

  roser, que no hi vas anar?? no surts a les fotos!!
  uooo!! la que si que surt és la rosita!!! : ) que tal està??
  i que, encara us queden dies de vacances?? pròxima parada…

  apali un petonet i treballa una mica que estas tot el dia de parranda!! ; P

 2. Hola, efectivament a nes mallorquins no m’hos agrada que contin es secrets.. però ja que ho has fet, fes-ho bé!
  Sa caleta que posa que és «es llombards» se diu cala s’almonia… més els hi agradaria a nes llombarders que això fos sa seva cala..

  Salut!

Los comentarios de esta entrada estan cerrados.