La vida en Super 8

El meu avi es va comprar una càmera de cine i va filmar el dia a dia de la família Goula durant uns quants anys: comunions, viatges, estius, els primers passos dels fills… Bastants anys més tard, el meu pare va continuar la tradició de les pel·lícules filmant en Super 8 les peripècies del meu germà i jo. Tenim imatges del 1981 fins el 1989: primeres passes, batejos, cursets de natació, tardes al parc, festes d’aniversari, molts estius a Olot, carnavals, Marinelands, patges i reis mags, primeres bicicletes, patins Fisher Price i monopatins… a 18 frames per segon, sense so (només el del propi projector de fons). Però són taaan maques ^_^

Feia temps que dèiem de digitalitzar tot aquest valuós material, no fos cas que un dia s’espatlli el projector i “ens quedem sense infància”. Després d’informar-nos sobre els processos de digitalització professionals, el meu enginyer preferit va apostar per fer el procés d’una manera ben casolana però igual d’eficaç (i, òbviament, més econòmica): llums tancats, projector engegat i càmera de vídeo digital damunt d’un trípode gravant tota la pel·lícula. Pel que havíem llegit en algunes webs, els professionals, si fa no fa, també ho fan així. Ahir a la tarda, aprofitant el mal temps (de vegades, necessites una excusa de mal temps per posar-t’hi, oi?), vam començar a gravar les primeres pel·lícules. En vam digitalitzar 5. En queden més de 15 i, la majoria, daten de 1940-50. Ara que tinc temps, té pinta que els propers dies tindré sessió de cine a casa ^_^

El resultat encara no és del tot excel·lent perquè hem comprovat que queden millor gravades amb Manual Focus que amb Auto Focus; i que el projector l’hem de canviar de 24 a 18 frames per segon per no veure les imatges a càmera ràpida. Però de moment, amb el material digitalitzat d’ahir, us deixo un petit muntatge de la meva infància!

Llums, motor, càmera … i acció!


4 thoughts on “La vida en Super 8

  1. A casa meva, fa dos o tres anys, vam agafar tot l’arxiu de VHS (mon pare tenia una càmera que gravava directament en VHS, imagina el trasto com era de gran) i vaig fer un DVD per tota la família. Segurament, un dels millors regals que se’ns ha acudit fer mai!

  2. jajaja molt bo!!! : ) i una gran idea!!!
    la família estarà la mar de contenta de tornar a veure aquestes imatges. S’emocionaran mooooolt!!
    FELICITAS!!!

    PS: per cert, tens la mateixa cara que de petita!!! i quan l’Oriol et llença aigua per sobre dins de la piscina, els moviments de mans… clavadeta!!! jajaja

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *